top of page
7F74C041-9A40-4BFD-AEE2-A8866BE0523A_1_2

Caroline van der Wegen

 

Ik ben geboren te Tilburg, NL 1963.

Van opleiding ben ik Biologe, richting Dierkunde, gespecialiseerd in Ecologie.Ik ben geïnteresseerd in mens en dier, natuur en architectuur.

 

Ook in mijn vroegere jaren heb ik al tekenles gevolgd, maar sinds ik woonachtig ben te Schoten ben ik aan de Academie voor Beeldende Vormgeving St. Lucas te Kapellen les gaan volgen. Eerst de middelbare graad volbracht, daarna 5 jaar hogere graad richting Model afgestudeerd. En na nog 6 jaar in 2014 afgestudeerd  in de hogere graad richting Schilderkunst . De afgelopen 2 jaar heb ik "Specialisatie Schilderkunst" gevolgd aan de Academia Borsbeek.

 

Ik schilder met olieverf. Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van portretten van mens of dier. Liefst op groot formaat en met veel kleurgebruik zoals de fauvisten. Met enkele verftoetsen een andere blik te creëren boeit mij enorm, zodoende hiermee diepgang in een portret te leggen. Zo mogelijk maak ik de foto's zelf en anders werk ik van ander fotomateriaal.

 

Mijn afstudeerreeks was 'omtrent de kerk". Ik ben hiermee begonnen omwille van de mooie architectuur van deze gebouwen en dit is verder uitgegroeid tot een reeks die verschillende facetten van de mens in de kerk laat zien. Ook met gebruik van eigen fotomateriaal uit verschillende familiealbums.

 

Mijn voorbeelden in de schilderkunst zijn Matisse, Picasso en Kees van Dongen, met hun fauvistisch kleurgebruik en karakteristieke toetsvoering. Ook Elizabeth Peyton met haar schitterende portretten en stillevens met mensen inspireert mij.

Bij de belgische hedendaagse schilders zijn Piet Peere, Sam Dillemans en Jan de Vliegher mijn favorieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page